World Clean Up Day

El planeta no ens necessita, som nosaltres els que necessitam el planeta!

El 15 de setembre de 2018, responguérem a la crida del moviment global “Let´s Do It”,  que són els organitzadors del Dia Mundial de la Neteja (World Clean Up Day). Des d’Eivissa i Formentera Sense Plàstic, junt amb els nostres membres Ibiza Limpia, Proartso i Qué Celeste, vam organitzar una neteja massiva de la costa pitiüsa aquell mateix dia. A Eivissa es van sumar a la iniciativa 1.500 voluntaris, i a Formentera, 200. Un total de 1.700 voluntaris desafiaren el mal temps i sortiren de les seves cases per netejar i cuidar allò que els sustenta: les platges, els boscs i els carrers d’Eivissa i Formentera. Els resultats mostren que els voluntaris retiraren més de dues tones de fems a Eivissa i més d’una tona a Formentera.

L’objectiu del Dia Mundial de la Neteja no és tan sols netejar els fems, sinó també augmentar la consciència tant local com global sobre la gravetat de la contaminació i la mala gestió dels residus sòlids urbans (RSU).

Des del 15 de setembre hem organitzat i participat en desenes de neteges de platges, a Eivissa i Formentera i hem documentat la trista situació de la contaminació per plàstics i microplàstics.