El plàstic es converteix en l’amenaça número 1 per al nostre planeta: contamina la naturalesa i els oceans, i és tòxic per a la nostra salut.

Necessitam canviar urgentment la manera en què produïm i consumim plàstic. En cas contrari, el 2050 tindrem més plàstic que peixos als oceans.

Formentera Sense Plàstic ha llançat la seva nova campanya de certificació per a empreses amb el lema “Ja tens la teva estrella?” i convida totes les empreses líders i innovadores del sector HORECA a començar a eliminar i reduir els plàstics d’un sol ús per protegir el medi ambient de l’illa.

"Des del moviment Formentera i Eivissa Sense Plàstic creim que només si tots unim les nostres forces en l’àmbit local, les ONG, les empreses i els governs, podrem afrontar la crisi mundial del plàstic. Per aquest motiu, convidam totes les empreses a respondre a aquesta crida d’acció i a obrir el camí cap una Formentera i Eivissa lliures de plàstics per l’any 2023."

Amb l’aprovació de lleis pioneres tant en el context balear com europeu, a partir del 2021 es prohibiran els plàstics d’un sol ús, que són els que més contaminen les nostres costes (com palletes, gots, plats, coberts, etc.). En línia amb aquestes lleis, el moviment ha creat una certificació per a empreses sense plàstic que s’atorgarà a aquelles empreses que desitgin situar-se a l’avantguarda d’aquest moviment.

Per obtenir aquest certificat, les empreses han de complir dos compromisos: un, eliminar tres productes de plàstic d’un sol ús el primer any i, dos, crear un marc cronològic per reduir i eliminar els plàstics d’un sol ús de la seva empresa en un termini de cinc anys (2023). Aquesta certificació s’anirà revisant anualment.

El certificat, que compta amb un procés més senzill per implementar-se en aquest primer any, qualifica les empreses que fan passes cap un futur sense plàstics en 3 categories:

1 ESTRELLA

Per eliminar tres articles de plàstic d’un sol ús

2 ESTRELLAS

Per eliminar el 50 % dels articles de plàstic d’un sol ús

3 ESTRELLAS

per eliminar el 100 % dels articles de plàstic d’un sol ús.